Close

Provlyssna på våra böcker

Här samlar vi det vi kallar ”pilotkapitel” – smakprov ur våra produktioner. För tillfället har du möjlighet att lyssna till inspelningar av:

”Vägen till Aranea” av Janne Persson
”För evigt din” av Janne Persson
”Spindel Pindel” av Janne Persson
”Livet 2.0” av Janne Persson
”Elin” av Mikael Mansén
”Litet ruckel Skräck & Skrutt” av Janne Persson
”Baddräkter, espresso & magiska apelsinträd” av Joakim Thibblin

Vägen till Aranea – en berättelse om tid och otid.

Skriven av Janne Persson. Inläst av Malin Gilletmot.

– Det här kommer låta lite märkligt, men jag vill ändå förbereda dig på vad som kommer att ske. Tänk dig att ditt liv är som en film. Vad som helst kan hända – och gör det! Så länge du inte har sett filmen, vet du inte hur den slutar. Under den närmaste minuten, så ska du komma ihåg att du inte är ensam. Jag är hos dig hela tiden.

Eva trodde först att hon hade råkat träffa på en galning den morgonen på bussen. Men det visade sig att mannen hade rätt. Hans ord blev början till en resa där tiden inte längre existerar. En resa till platser där det vi kallar mirakel – inte är något annat än en del av vardagen. Platser där sanningen om livet gör sig påmind i varje andetag och där historia och framtid vävs samman till ett nät av kunskap och erfarenhet.

För kanske, kanske finns det en plats där vi alla finner svar på de frågor vi har inom oss. Svaren till frågorna som vi av någon anledning, kanske av rädsla, har accepterat som obesvarade. Hur blev universum till och är det oändligt? Vad är tiden? Finns Gud? I så fall, har han skägg? Finns det ormar i Paradiset? Får man en andra chans i livet?

Det här är berättelsen om vad som kanske väntar oss den dag vi måste lämna det lilla ekorrhjul, som vi kallar vårt jordiska liv. En saga om vad som händer sedan. Efter döden, när tiden runnit ut. Eller före livet, innan tiden ens har börjat.

För evigt din

Skriven och inläst av Janne Persson.

När slutar en människa vara människa. Och när börjar hon. Vad krävs för att du ska få ha samma rättigheter i världen och samhället som alla andra? En hjärna? En kropp? Åsikter, känslor och tankar?

Vad är det som gör att vi fungerar som vi gör? Varför har just vi blivit så smarta? Och framför allt – hur ska vi kunna lära oss mer om vårt unika, fantastiska verktyg – hjärnan? Hur ska vi kunna förbättra oss så att vi blir ännu smartare? Så att vi klarar av att utföra nya, ännu svårare handlingar. Hur ska vi kunna addera kunskap och teknik till det som naturen redan har skapat, så att vi kan utvecklas ännu mer som ras? Eller ska vi det? Är det nästa steg i vår utveckling? Eller är det vårt eget fördärv? Får vi agera Gud? Och i så fall – vem bestämmer vilka experiment vi får göra, hur det får göras och på vem det får göras. 

I ett paradigmskifte finns det alltid offer. Frågan är om det vi läser om i tidningar och hör om i media när det gäller nya framsteg, inte bara är toppen på ett isberg? Ett isberg som medvetet hålls dolt för oss.

För evigt din är en genomsvensk skräckroman som utspelar sig i Stenhuggarebyn på Färingsö, några mil från Stockholm. På temat artificiell intelligens, multipla personligheter och vad som händer när människa och maskin smälter samman i ett, får vi följa en forskare och hans assistent i deras jobb med att skapa förutsättningarna för det eviga livet. Med allt som det medför. Vinnare. Och de vars fysiska kroppar måste offras.

Spindel Pindel

Skriven av Janne Persson. Inläst av Elvira Norbäck.

Följ med på ett stort äventyr med en liten modig huvudperson – en spindel som heter Pindel. 

Tänk att en enda liten miss i beräkningen för en trapetskonstnär som Spindel Pindel, kan vara början på ett äventyr. Man hamnar lite fel, men då öppnar sig nya möjligheter. Man får träffa nya vänner, äta god mat, får flyga och åka ut på havet. Men någonstans längtar man ändå hem – hem till sitt familjegarn. Då är det bra att ha en bästis som visar vägen.

Elin

Skriven av Mikael Mansén. Inläst av Jonas Bjurberg.

Med ett ansikte missbildat bortom vildaste fantasier, har 23 åriga Elin levt hela sitt liv undanskymd från människors blickar och hån.

För att skingra ensamheten söker hon kontakt med olika män på nätet. Korta och ofta brutala möten. Väl medveten om sin fulhet, förväntar hon sig inget annat än sex, utan närhet, utan känslor. 

Elin har accepterat sitt öde … tills hon en dag får ett oväntat erbjudande.

Livet 2.0

Skriven och inläst av Janne Persson

Kan livet vara en slalombacke? Hur stavas jävlaranamma? Har du vandrat på någon relationsbro på senaste tiden? Livet 2.0 är en filosofisk snabbkurs för dig som är nyfiken på dig själv och meningen med ditt liv. Men den är än mer värd att lyssna på, om du också vill veta mer om meningen med klivet, lidet, liret och liket. Låter det märkligt? Blir du nyfiken? Då finns det bara en sak att göra – lyssna.

Litet Ruckel Skräck & Skrutt

Skriven av Janne Persson och inläst av Emma-Karin Pihlstrand

När man får vara på den plats där man hör hemma, med de man gillar allra bäst och göra det man tycker är roligst – det är ändå det som är viktigast i livet! Men ibland händer det oväntade och man får kompromissa. Det vet Annabelle och fladdermössen.

Baddräkter, espresso & magiska apelsinträd

Skriven och inläst av Joakim Thibblin

Det här är berättelsen som laddar dig full med energi och lycka! Följ med in i en värld av magi och knasigheter – en värld där allt är möjligt. Sätt på dig din bästa fredagsmysbaddräkt, bada i Abruzzo Esprezzoiis speciella espressopool och häng med och plocka apelsiner från Apelsinkvinnans träd. Allt det här och lite till får du vara med om. Visste du förresten att teleportering är det säkraste du kan göra. Du bara sätter dig tillbaka – blundar, och tänker på den plats du vill till. Och pangpoff! Så är du där du vill vara!